SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fotbollförening
Fotboll
DJURGÅRDSSPELARNA SAMMANFATTAR RIKSLÄGRET I HALMSTAD
2024-07-05 12:59
Övre raden fr v: Elton Otto, Oskar Stålfors, Alexander Lindgren, Artin Pak Seresht, Warren Ngana, Luka Bolbotinovic, August Näsvall
Nedre raden fr v: Emre Gültekin, Nikola Jovanovic, Jayden Guëi Johansson (future team), Taseen Hossain, Jonatan Linde

 

Djurgårdens IF har haft ett starkt deltagande på årets Riksläger i Halmstad med fyra flickspelare och hela tolv pojkspelare uttagna. Rikslägret arrangeras av Svenska Fotbollförbundet i samarbete med distrikten.

Förra veckan stämde vi av med Djurgårdsspelarna Denize Minas, Viola Åström, Lea Fellander Åslund och Cava Lejonkula kring deras deltagande på Rikslägret (Läs nyheten här!). Nu har vi pratat med några av de uttagna pojkspelarna - Nikolas Jovanovic, Taseen Hossain, Jonatan Linde och Jayden Guëi Johansson.

 

 

LÄRDOMAR KOMMER MED HEM

 

På frågan om vilka erfarenheter spelarna tar med sig hem skiljer sig svaren åt, men något som har fastnat hos Nikolas Jovanovic och Taseen Hossain är vikten av att förstå inte bara sin egen position och lagdel, utan helheten på planen. Nikolas inleder.

- Jag har lärt mig att om du vill bli en landslagsspelare så gäller det att spela hela spelet, inte bara exempelvis det offensiva.

Taseen fyller i.

- Som spelare måste man kunna spela både försvars- och anfallspel. Det räcker inte med att vara duktig inom ett av områdena.

Till helheten på planen hör även andra aspekter, menar Nikolas.

- Jag plockar med mig två viktiga saker till och det hur viktigt det är med kroppsspråk och verbal kommunikation.

 

Enligt Jayden Guëi Johansson och Jonatan Linde har flera delar varit utvecklande, och då inte minst att spela med och mot de allra bästa spelarna i sin årskull.

- Det har varit bra matcher, bra teori och många bra träningar under veckan och det har även varit utvecklande att möta spelare från hela Sverige.

Jonatan Linde håller med.

- Vi har fått spela med och mot de bästa spelarna i landet!

 

 

HELHETSTÄNKET FINNS MED

 

Även om spelarna har vunnit ny kunskap kring att spelet på planen är en helhet och att man som spelare har ett ansvar för samtliga lagdelar, verkar de ha ett helhetskonceptet med sig från vardagen i Djurgården. Inför uttagningen till rikslägret har det enligt Nikolas varit av betydande vikt att inte enbart träna på de egenskaper han redan bemästrar.

- Jag vet vilka mina svagheter är och har jobbat för att utveckla dem så mycket som möjligt. Det har gjort att jag blivit en bättre spelare.

Taseen har även han arbetat målmedvetet under säsongen.

- Jag har jobbat hårt på och utanför planen och varit bra på att återhämta mig, genom exempelvis bra kost och sömn.

 

 

NÖJDA DJURGÅRDSSPELARE

 

Även om spelarna är samstämmiga kring att rikslägret har varit väldigt roligt, finns det också ett allvar i att prestera. Men Djurgårdsspelarna åker hem och är nöjda med sina insatser.

Jayden Guëi Johansson, som var uttagen till rikslägrets Future Team*-del, utmanades lite extra genom att få prova på andra positioner än vad han är van vid.

- Jag tycker att min prestation under lägret har varit bra. Jag brukar spela central mittfältare men fick nu spela på andra positioner. Det har varit väldigt lärorikt!

Även Taseen, Jonatan och Nikolas, som sammanfattar nedan, är nöjda med sina insatser.

- Jag är nöjd med min prestation! Jag lyckades få ut det jag är bäst på och tog med mig det vi pratade om under teorin till planen.

 

* Future Team är för spelare som kommit långt i sin fotbollsutveckling men som är senare i sin fysiska utveckling.

 

 

MOT ALINGSÅS OCH SEF TROPHY

 

Närmast på schemat väntar några dagars vila för Djurgårdens unga talanger som därefter ser fram emot en spännande sommar. Mellan 15-20 juli spelas SEF Trophy* i Alingsås, och därefter hoppas flera av spelarna på ytterligare landslagssamlingar.

- Först ut är SEF Trophy som är en tuff, men rolig, turnering med många duktiga spelare i duktiga lag. Jag hoppas även på att få vara med på första landslagslägret i Bosön, säger Taseen.

Även Jayden är motiverad att spela SEF Trophy.

- De bästa lagen i Sverige är med. Det kommer vara en rolig och utmanande cup som jag hoppas att vi vinner!

 

* I SEF Trophy ställer Sveriges bästa akademier på pojksidan upp med sina 15-åriga spelare. SEF Trophy arrangeras av Svensk Elitfotboll och dess nätverk Unicoach och spelas under Gothia Cups paraply, men i Alingsås.

 


Nyhetsarkiv
Nyhet: DIF CUP 3v3 2024-07-05 10:00
PA16 VANN LIGACUPEN2024-05-01 20:12
adidas x Djurgården2024-03-27 10:48
GOD DJU! JULKAMPANJ! 2023-12-12 11:07
2023-07-31 10:43