SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fotbollförening
Fotboll
HÖGT TRYCK PÅ DJURGÅRDENS SOMMARLOVSAKTIVITETER
2024-06-14 08:00

Nu är sommarlovet här och då väntar Djurgårdens efterlängtade sommarlovsaktiviteter - och intresset i år är det största på länge!

Den officiella starten på Djurgårdens sommarlovsaktiviteter är vecka 25. Då genomförs hela veckor med Akademicamp och Akademicamp Målvakt samtidigt som Fotbollsskolan. Men även vecka 24 har något att erbjuda den som är träningssugen. Jacob Fowler, ansvarig för Akademicamper, berättar:

— Vi smygstartade igår och fortsätter idag med tre fullbokade Clinics som har spelarteman. Herrspelarna Samuel Leach Holm, Lucas Bergvall och Oskar Fallenius har fått varsin clinic dedikerade just sin spelstil och innehållet anpassas efter spelarnas fotbollsegenskaper.

Ett lyckat koncept, Jacob fyller i:

— De flesta platserna blev fullbokade inom några dagar!

 

 

AKADEMICAMPERNA VÄXER

 

Nästa vecka är det dock dags att dra igång sommaren på riktigt och Jacob är platsansvarig på Hjorthagens IP där Akademicamp, Akademicamp Målvakt och Akademicamp PRO kommer att genomföras. Akademicamp och Akademicamp Målvakt är två populära arrangemang, något som visar sig även i årets deltagarantal:

— Vi landade på hela 130 spelare och 16 målvakter första veckan. Otroligt kul men också en utmaning, som vi har jobbat hårt med inför campen.

 

I och med det stora deltagarantalet kommer årets akademicamp att delvis genomföras på Östermalms IP där Lisa Hellenberg, huvudtränare för 2011-2012 i flickakademin, är platsansvarig.

— Det är viktigt för oss att, även om vi är många, kunna säkerställa kvalitén på våra Akademicamper. Genom att flytta de äldre spelarna och målvakterna till Östermalms IP, får vi förutsättningar att bedriva bra träning på större ytor per spelare och med mer avskildhet, säger Lisa.

 

Upplägget på ett Akademicamp med Djurgården ska upplevas som välstrukturerat och tydligt. Jacob berättar:

— Dagarna är långa och innehåller mycket fotboll. Samtliga campdagar har en liknande struktur i grunden, men skiftar i tema där varje dag har en nytt fokus: speluppbyggnad, komma till avslut och göra mål eller omställningar är exempel på dessa. Spelarna kan förvänta sig mycket repetition med detaljer i fokus men också en hel del spel med inslag av tävlingsmoment.

 

 

ÅRETS NYHET: AKADEMICAMP PRO

 

Samtidigt kommer även årets nyhet Akademicamp PRO, ett avancerat och utvecklande koncept riktat till 13-15-åriga spelare, göra sin entré på Hjorthagens IP under vecka 25. Isaac Bengtsson, ansvarig för PRO-campen tillsammans med Adam Stevens, förklarar:

— Vi är duktiga på att erbjuda vår kompetens och våra välutbildade, erfarna ledare till spelare i de yngre åldrarna, men har länge funderat kring ett inspirerande och intressant upplägg för de ungdomsspelarna. Vi insåg att det fanns en lucka i arrangemangskatalogen där spelarna 13-15 år inte hade någon fotbollsaktivitet i vår regi, och beslutade oss för att göra något åt det.

 

Dessa tankar resulterade i Akademicamp PRO. Under tre dagar kommer spelarna, utöver tematiska fotbollsträningar utifrån spelets skeden, få utbildning inom flertalet andra områden som hör fotbollen till.

— Vi kommer att föreläsa kring fotbollspsykologi, analys, fys och kost. Därtill kommer spelarnas fysiska kapacitet att screenas och de kommer även kunna se individuell statistik och data efter varje träningspass med hjälp av GPS-mätare.

 

Isaac uttrycker förhoppningarna för veckan:

— Vi vill att spelaren får med sig dels ett intresse för, och dels kunskap om de olika externa bitarna inom fotbollen. Tanken är att de, genom att få en inblick i hur vardagen kan se ut för en elitsatsande fotbollsspelare, ska inspireras i sin fortsatta fotbollsresa.

 

Campet som tar emot 30 spelare blev fulltecknad på några dagar och det är nu nästan lika många deltagare på väntelista. 

 

 

FOTBOLLSSKOLAN – EN VECKA MED MYCKET FOTBOLL OCH LEK

 

I en annan del av Djurgårdsland, nämligen på Gärdet och de nya hybridplanerna, kommer Axel Hellberg Olsson som är ansvarig för Fotbollsskolan att befinna sig. Det bestående konceptet som årligen lockar fotbollsugna spelare mellan 6-12 år har inför premiärveckan 80 spelare på deltagarlistan. Axel beskriver veckan som en mix av fotboll, teambuilding och lek.

— Fotbollskoleveckan består såklart av massor av fotboll, men vi blandar också in lite teambuilding och roliga lekar, både med och utan boll och pauser för lunch och mellanmål. Veckan avslutas alltid med den väldigt populära turneringen – i år ”Lilla EM”.

 

När vecka 25 är avklarad rullar sommarlovsaktiviteterna på och veckan därpå väntar ett Akademicamp Flick som det lagts lite extra krut på i år. Lisa Hellenberg som är platsansvarig har deltagit i arbetet med campet.

— Utan att säga för mycket kan man säga att ambitionen är att uppdatera helhetsintrycket av samtliga camper, såväl Akademicamp, Akademicamp Målvakt som Akadempicamp Flick, men vi börjar med flickcampet vecka 26.

 

Även om de olika sommarlovsarrangemangen skiljer sig en hel del från varandra har Djurgården ett mål - att erbjuda en sommar fylld av fotboll och utveckling.


Nyhetsarkiv
Nyhet: DIF CUP 3v3 2024-07-05 10:00
PA16 VANN LIGACUPEN2024-05-01 20:12
adidas x Djurgården2024-03-27 10:48
GOD DJU! JULKAMPANJ! 2023-12-12 11:07
2023-07-31 10:43