SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fotbollförening
Fotboll
DIF FOTBOLL OCH ENGELBREKTSSKOLAN FÖRLÄNGER SAMARBETET TILL 2027
2024-06-04 13:04

Nyligen förlängdes åter samarbetet mellan Engelbrektsskolan och Djurgården Fotboll.

Samarbetet kommer nu att fortlöpa ytterligare tre år, fram till sommaren 2027, och markerar då över 20 år av samarbete mellan parterna. Vid avtalsskrivningen var föreningschef Henrik Berggren och verksamhetschef för ungdom Christian Krigström Gentile närvarande för Djurgårdens räkning, medan rektor Tomas Hultqvist och biträdande rektor Pär Kaldéren representerade Engelbrektsskolan. 

 

Det förlängda avtalet ses både som en framgång samtidigt som den känns självklar, enligt Christian Krigström Gentile.
– Att kunna fortsätta erbjuda fotbollsutbildning för våra spelare i ett stabilt och långsiktigt samarbete är väldigt viktigt för trovärdigheten i vårt arbete, där vi vet att spelarnas utveckling är kopplad till långsiktighet, en stabil tillvaro och balans och bra skolgång och träning över tid. Spelare i årskurs 4-9 får nu fortsatt, precis som båda parter önskar, en fortsatt fin vardag med skolgång och träning. I övrigt kring samarbetet så är vi stolta över ett av våra längsta samarbeten tillsammans med bland annat adidas och Stadium, och det är också ett av de starkaste samarbetena i landet mellan grundskola och fotbollsförening. 

 

Engelbrektsskolans biträden rektor Pär Kalderén fortsätter tankarna kring samarbetet:
– Vi är glada och stolta över ytterligare en förlängning av avtalet, som alltså tar oss förbi 20-årsstrecket för samarbetet. Det är en fin markering för innerstan att två aktörer som båda funnits i hundra år eller längre går samman för att fortsatt erbjuda den här verksamheten. Fotbollsprofilen är uppskattad i vardagen men på senare år syns hur positionen blivit mer framskjutet då skolan lyckas gå långt i skolmästerskapen, har flera spelare i ungdomslandslagen och högt söktryck till högstadiet. 

 

Rektor på Engelbrektsskolan, Tomas Hultqvist, tillägger:
– Vi är fortsatt väldigt nöjda med samarbetet med Djurgården, och att veta att skolan erbjuder bra träning till ambitiösa fotbollsspelare. Vi är också glada över att samarbetet är starkt och nog också unikt i sin mån. 

 

Även föreningschef Henrik Berggren, är nöjd med förlängningen                 .
– Samarbetet mellan Engelbrektsskolan och Djurgården är speciellt, och det är fint att ha en förlängning i mål där vi kan fortsätta bygga fotbollsprofilen och den verksamhet som i vardagen hjälper våra spelare både i fotbollen och skolan. 

 

Det nya avtalet kommer att gälla från läsåret 2024-2025 till 2026-2027, och båda parter ser fram emot de fortsatta framgångarna.


Nyhetsarkiv
Nyhet: DIF CUP 3v3 2024-07-05 10:00
PA16 VANN LIGACUPEN2024-05-01 20:12
adidas x Djurgården2024-03-27 10:48
GOD DJU! JULKAMPANJ! 2023-12-12 11:07
2023-07-31 10:43